Hato Airport

Hato Airport of Aeropuerto Hato is het internationale vliegveld van Curacao. Dit vliegveld kent een start- en landingsbaan van 3400 meter lang. Er wordt van het vliegveld gebruik gemaakt door zowel regionale als internationale transporten. Het kreeg zijn naam naar het nabij gelegen plaatsje Hato en ligt op circa 12 kilometer afstand van Willemstad.

Voorzieningen Hato Airport

De luchthaven kent verschillende voorzieningen, waaronder autoverhuur en winkelgenot. Daarnaast kent dit vliegveld diverse eetgelegenheden op zowel de begane grond als de verdieping. Er is voor elk wat wils te vinden, of u nu streekgerechten wilt proeven of toch kiest voor bekende Italiaanse recepten zoals pasta; op vliegveld Curacao hoeft het u aan niets te ontbreken als reiziger.

Toerist

U kiest voor Curacao als vakantieland, u kiest het misschien voor uw werk, maar hoogst waarschijnlijk is de voornaamste reden de relaxte sfeer van het eiland. Deze sfeer zult u gegarandeerd terugvinden op de Airport. U zult zich voelen alsof u een VIP-behandeling krijgt; de inwoners van Curacao vinden dit allemaal heel gewoon en u geniet als toerist volop!

BezienswaardighedenHato Airport

Wanneer u toch via Hato Airport reist, bezoekt u vanzelfsprekend de grotten van deze plaats. Deze zijn op loopafstand vanaf het vliegveld te bereiken en tonen u herinneringen van ruim 1500 jaar geleden. Het zal niet aan u voorbijgaan hoe de omgeving eruit ziet; de vlakte van Hato is ook vast en zeker de moeite waard. Hier wordt u verrast door de uitgestrekte, ongerepte natuur met allerlei bijzondere bezienswaardigheden zoals koraalafzettingen. De mens heeft het hier aangepast met permanente exposities en ook is dit gebied gebruikt als decor voor de film ‘Bull’s eye’.

Autoverhuur

In het kantoorgebouw van het vliegveld zijn vijf autoverhuurbedrijven gevestigd, waar u beslist uw gewenste huurauto zult vinden. Wel wordt aangeraden uw huurauto ver van tevoren te reserveren. Zoveel verhuurbedrijven zijn er niet op locatie dus om teleurstellingen te voorkomen dient u vroeg te reserveren. Vaak is het tarief ook een stuk gunstiger wanneer u vroeg boekt. Vergelijk wel altijd meerdere aanbieders.

Ook wordt aangeraden alert te blijven tijdens de aanvraag en acceptatie van uw huurauto. Zo komt u niet onverwacht voor extra kosten of andere verrassingen te staan. Bent u jonger dan 21 of ouder dan 70 jaar, dan wordt er vaak een extra dagprijs berekend. Bij sommige autoverhuurbedrijven wordt u zelfs in zijn geheel geweigerd.

Kiest u voor een fly drive vakantie naar het zonnige Curacao? Dan zit een huurauto al bij de reis inbegrepen. Fly Drives zijn sowieso een aanrader, op deze manier verkent u het eenvoudigste het hele eiland. Van de verschillende baaien tot Willemstad.

Voorzieningen

Eten en drinken op de luchthaven is er voldoende. Zowel op de begane grond als de eerste verdieping vind u kraampjes, winkeltjes en fastfood restaurants.

Wilt u nog even taxfree shoppen voordat u met het vliegtuig weer naar Nederland gaat? Er is op de luchthaven voldoende aanbod aan winkels. Komt u vanuit Nederland met het vliegtuig naar Curacao dan is het aanbod beperkt. Er zijn slechts enkele winkeltjes. Wilt u wat kopen dan moet u niet te lang wachten, voor u het weet staat u buiten van de zon te genieten.

Mogelijkheden

Reist u via Hato Airport, dan kunt u vanuit Nederland vaker per dag vertrekken. Dit komt door het aanbod van meerdere vliegtuigmaatschappijen. Een retourticket kost over het algemeen tussen de 500 en 800 euro, het hangt er natuurlijk maar net vanaf naar welke klasse uw voorkeur uitgaat. In alle gevallen zit u goed wanneer u reist richting Curacao!